Tuesday, January 12, 2016

Mall Alam Fantasi 5D di Penang

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


jom tengok gambar dulumasa nak naik eskalator nampak jambatan Pulau Pinang kat tengah tu siap ada kenderaan lagi.


nasib xmuat kereta kalau x asha anggkut bawak balik dah.


permainan kereta laga atau time machine teringin nak naik tapi mahal sangat.


seni bina siling berbentuk cendawan....macam dunia terbalik pulak..cantikkan? n bukan muzium ini adalah mall baru dibuka di Penang, M mall 020.
memang sangaht-sangat cantik asha tak pernah lagi pergi tempat macam n.setiap tingkat dalam mall n dihias ikut tema. seperti jepun ada bunga sakura , ada musim luruh , ada fairytail macam cendawan tu.tingkat yang menempatkan barangan keperluan bayi dan kanak-kanak dihias sesuai dengan jiwa kanank-kanak macam bear besar tu ,ada karakter kartun, macam macam lah...serius asha tak mau balik..paling asha kagum seni bina pada siling mall, mana ada siling petak-petak putih semua 5D punya. contoh yang n dihias guna cermin terdiri daripada pelbagai bentuk....abaikan 2 orang tu.


kalau kedai-kedai tu macam mall biasa la ada jual fon ada juai baju cuma hiasan dalaman tu buatkan kita berada di alam fantasi atau cerita dogeng kanak-kanak.

masa asha p asha ternampak taman tema kanak-kanak  yang masih dalam pembinaan ...waaa lagi best la kalau dah siap nanti. akan ada jugak muzium 5D dan banyak lagi la nak cerita tak habih .

nak tengok ,nak rasa kena mai sendiri ok...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo q13_zpsop67oge3.png