Monday, January 4, 2016

CARA AKTIFKAN WINDOW 10 SECARA PERCUMA

ASSALAMMUALAIKUM.....ANNYEONGAHASEYO...



di tahun baru lappy asha pun upadate window baru....

yeayyyy.....akhirnya berjaya juga asha update window kt lappy kesayangan n free ja tau....bagi yang lappy dia tu ori punya window sebelum  tak apa la asha n depa boh yang tak ori jadi susah la nak update sebab tak ada PRODUCT KEY.

jadi selepas berhempas pulas dan redha yang tinggi sebab tak pandai bab sotware n kalau jadi apa-apa kt lappy n memang kena redha ja la sebab tuan dia gatal nak update tapi tak tau apa pun pasal software ka pasal operating sistem ka memang faileddd....

ok asha nak kongsikan cara-caranya.....
  1. kena download aktivator dulu dekat sini microsoft toolkit-activator. pastikan ada app WINRAR ya untuk buka...
  2. bila dh download aktivator dalam bentuk winrar tu extract ke mana yang anda nak simpan contoh asha extract dekat desktop  ja senang....
  3. bila selesai naik logo window pastu klik kanan dan pilih run as administrator.

microsoft toolkit

4.bila klik ikon window tu nanti naik macam n. pastu klik kat ikon window yang bawah tu..


Windows Toolkit 2.6

6. kemudian klik activation dan klik install. atau pun klik EZ-ACTIVATOR dan tunggu sat.
 
7. bila dah selesai loading  klik PRODUCT KEYS..pilih window 10 apa yang dah install dekat lappy anda . contoh asha punya window 10 enterprise.

8. sebelah key function pulak klik enter custom key masukkan no n dekat ruang kosong : 
NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43.

9. tunggu sampai tertulis installing key successful.....hooreyyy...


lappy anda berjaya update ke window 10 n bukan versi try na n yang betul-betul punya.

selamat mencuba.







1 comment:

  1. nice sharing..dah berwindow 10 la ya....alhamdulillah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo q13_zpsop67oge3.png