Wednesday, February 24, 2016

CNY TRIP TO MELAKA : PART 4

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

mesti sesetengah tu dah bosan kan berapa banyak part daaaa....asha bukan nak menunjuk ka apa ka tapi nak share tempat yang best ja senang nanti search ja tak la sesat tak pun terlepas tempat best-best part n asha nak balik dari Melaka dah butttt....nak p Cameron Highlands pulak....




first kami p KOLAM AIR PANAS JASIN.....tapi lalu depan ja sebab ramai sangat....harga tiket dewasa RM 6 kanak-kanak RM 3...murahkan...tempat n ada kolam air panas dan kolam air sejuk...lain kali la pulak asha n family masuk...huk huk sedihhh...

on the way nak naik tol ayer keroh tu ternampak pulak taman buaya berhenti ambik gambar jap...tapi tempat n senang cari sebab berhadapan n ada zoo lepas tu sebelah n ada taman mini asean...macam-macam la tapi sebab kami rushing nak naik cameron ambik gambar ja la....dulu asha dah masuk dalam taman buaya n ada taman tema mini air jugak best kanak-kanak mandi sana...tiket masa tu dewasa RM10 sekarang asha tak tau la...



next.....tido jap....tiba-tiba rasa sejuk semacam rupanya dah naik bukit nak p Cameron Highlands dah...tapi....jemmmmm....sampai hangit kereta ayah sebab kereta ayah manual so... ayah behenti jap dekat taman rama-rama kami naik kereta along...sebelum tu baby diyan beli topi baruu...comei takk..





angan-angan nak p Lavender Valley ....

ok tinggal angan-angan sebab parking tak ada...orang beratur nak masuk pun panjang harga nak masuk dewasa RM 6 kanak-kanak RM 4. tempat dia memang sebelah jalan ja tak susah nak cari pun tak payah pakai waze....

sebab dah pukul 5 petang mak cakap tak payah naik Brinchang la dah jem kami beli sayur n buah tangan dekat pasar atas sikit daripada taman rama-rama....dalam duk jalan-jalan nak pilih sayur ternampak pulak KEA FARM...apa tu...


jom masuk...free ja...






tempat n dua tingkat memang cantik sangat tak tau nak kata pa dah bunga macam bunga plastik tapi tak bunga freshhh...tingkat bawah ada kafe dan gerai jual cenderamata....

tanggan dah penuh...strawberry pun dah beli jom balikkkk...

1 comment:

  1. waaaahhhh..berbunga hati mak tgk bunga2an mekar...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo q13_zpsop67oge3.png