Tuesday, August 18, 2015

#PERSIAPAN E-DAY= Nak Beli Atau Buat Atau Sewa ?????

assalammualaikum.....

yang fatin duk blurr tu nk beli ka nak buat ka nak sewa ka pasai veil la... dari pagi mai kerja ngadap laptop ja duk search pasai veil....trend skrang n fatin tengok pakai shawl veil...cantik fatin bekenan la....

fatin decide nak pakai shawl masa tunang tapi xkan nk pakai shawl kosong kot...kan...xmacam orang nak tunang plak macam p beraya ja...hihihi...

ada la survey masa duk cari baju tu ada satu kedai dia offer kalau beli baju kat dia dapat tempah veil RM100....errrr......bagi fatin still mahai lpas tu bukan nak pakai dah veil yang lip lap lip lap tu...hihi..

fatin pn duk search ada jugak kata kalau buat sendiri lagi jimat...toturial nak buat pn berlambak...cumaaaa fatin xpandai nak jahit manik la walaupun manik tu sikit ja..

haritu ada p bandar baru perda ada satu butik tu dia offer kat fatin RM65 murahhh tu tapi xda warna purple la pulak huuuu.....fatin ingat kalau ada instant shawl yg ada manik atas kepala pun jadi la cuma xnak nmpak kosong sangat....

mak kt rumah dah bebel semua benda xbuat lagi....rilek makkk chilll...hihi. rezeki fatin kak sekerja offer nak tolong jahit manik...so fatin p cari shawl kosong untuk pakai biasa n ingt nk bli halfmoon untuk veil tapi mahai...

lastly kak tu cakap "p bli ja kain kat kamdar tu murah ja dik"

ya ek????  dengan muka poyo tanya" kena beli brapa meter kak ? nak buat mcm mana kain tu?"

kak:" 1 meter dah ckup dik kamdar tu bli la yang semeter xsampai RM10 tu ...xtau nak buat n ha sebelah kedai kak ada tukang jahit adik p bg kat depa tau la depa nak buat camna."

hehehe rasa nak nyorok bawah meja ja malu xtengok kiri kanan kja tanya ja ....apa lagi ajak en bakal tunang serbu kamdar la kebetulan ada dalam mall tu jgak....senang kerja...

so...next post fatin tunjuk harga dan macam mana hasil buruan untuk veil fatin...
tunggu tau...






8 comments:

  1. salam...jln2 blogwlking sni smbil follow blog blum sy follow :) follower ke 72 d sni :)

    smoga mjlis berjalan lancar ye :) http://ilovebunga89.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu follow fatin insyaallah fatin follow blik

      Delete
  2. Buat sendiri..cari warna yang fleksibel dengan warna2 lain..nanti boleh guna semula masa nikah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la susah nk cri warna sma bju tu

      Delete
  3. assalamualaikum.. fatin.. just nak promote barang yang saya jual..jangan marah naa.. tak beli pun takpe..hihihi saya ada jual veil, shawl n niqab.. semua barang preorder.. boleh request nak warna apa.. nak style lain pun, insyaAllah (kalau owner boleh buatkan laa) boleh request.. kalau nak survey2 pun boleh.. mai jenguk ig @hanismall atau whatsapp 0174788798

    sekali lagi minta maaf iklan jap...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam xpa fatin xmrah pn klu tau awai fatin dh tmph cn dh....tp fatin dh bat sndri dh

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo q13_zpsop67oge3.png