Wednesday, August 12, 2015

Baju Tunangku Yang Simple

Assalammualaikum semua....

jeng jeng banyak hari jugak la fatin memburu baju tunang dengan bakal en tunang....penat, frust semua ada...konon-konon fatin nak tema warna pink + hijau torquise

npa frust dah bekenan baju tu xda saiz plak pastu kalau dah ada saiz warna pulak xikut tema.....haishhh

dah la dekat penang n susah nk cari baju kurung baju xcukup kain banyak la...last2 p dekat Kompleks Bukit Jambul...

design cantik-cantik saiz pn ada warna dah kena dah tapi bila tnya harga hehehehe.....habih kurang pun RM230 dh lari daripada bajet n xleh jadi n....kompleks pn nk tutup dah peneman pun dh bosan kerja keluaq masuk kdai ja...

last-last ada satu kedai n tercorok sikit nmpak la dia tulis harga besaq-besaq semua baju RM170....
waaa terus serbu masuk belek mai belek p...yg bakal en tunang dh cari kerusi dah nk duduk....fatin pn muak dah xda warna fatin nak bakal en tunang pn ckap pilih ja la warna apa pn jnji sesuai....

pandai ya so fatin suruh dia yang pilih sbb frust xda warna yang fatin nak...dia pilih satu dress dan satu lg baju kurung....fatin pakai tetttt...    xcantik....

so sruh mak cik kedai pula pilih dia ckap bju n last xda dah dan design terbaru abih jual masa raya lapas....so fatin try la...

dan hasilnya sangat cantik catwalk sat dalam kedai tu bakal en tunang pn suka.....



tadaaa...fatin suka sebab design dia simple xsarat dengan manik sangat sebab nnti baju n bleh pkai p kenduri kalau sarat sngat satg p knduri orang trtukar pengantin plak hihihi...


jadi untuk naikkan warna baju mak cik rekemen tudung warna purple lembut macam bunga kat baju tu ....

ha lupa plak fatin dapat baju n dengan harga RM 170 selepas pujuk mak cik tu bg diskaun hihihi tenkiu mak cik....so save RM30

lpas n kena cari tudung , veil , dan barang-barang hantaran pulak...


9 comments:

  1. simple and sweet je baju tunang ;) selamat bertunang dear <3

    ReplyDelete
  2. Yang mahal sebenarnya laca dia..cantik..simple..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la manik xbanyak pun tapi mahai...

      Delete
  3. simple tapi cantik.. yup, pakai tudung warna purple lembut, baru naik sikit.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa memang nak cari tudung camtu pun...

      Delete
  4. congrats sis di atas pertunangan... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo q13_zpsop67oge3.png