Assalamualaikum.....
Hari n mak cik kantin masak sambal petai dengan udang...punyalah berselera makan xingat dunia ya la dah tekak n orang kampung dapat makan petai abis meta la lpas tu haa...mula la gelisah ya la satg nak bercakap dengan orang segan la takut mulut bau petai....pastu tanya la geng2 senoir kot-kot depa ada petua yang boleh tolong.....last-last dapat jugak mak cik tu bagitau
1.kunyah timun yang mentah (yg duk bat ulam tu)
2.Kunyah beras mentah yg belum dicuci sampai hancuq tapi jangan telan pulak
3.Minum susu segar lepas makan petai
walaupun petai n jenis berbau tapi petai sebenaqnya banyak khasiatnya kerana petai dapat mengatasi masalah.....
- kemurungan
- PMS
- anemia
- tekanan darah
- keletihan
- sembelit
- strok
dengan petua n sy harap penggemar petai xrisau lagi klu makan petai time kja....kamsahamnida kerana membaca....
No comments:
Post a Comment